Měníme dodavatele elektřiny i úklidovou firmu

(AKTUALIZOVÁNO 13.1. 23:19 – Doplněna smlouva s novým dodavatelem elektřiny) – Elektřina společných prostor sice není kdovíjak vysokou nákladovou položkou, přesto i tady lze ušetřit. Stávajícího dodavatele elektřiny PRE, a.s., tak od 25.1.2010 měníme na Nano Energies Trade, s.r.o. Obvyklá výpověďní lhůta u PRE je sice čtvrt, resp. půl roku (záleží na znění dohody mezi PRE a novým dodavatelem), my jsme však využili toho, že koncem roku PRE změnilo ceník. S uvedením tohoto důvodu lze smlouvu vypovědět okamžitě a PRE výpověď akceptovalo.

Kalkulaci úspory je možné najít na stránkách Energetického regulačního úřadu. Jestliže se výdaje za elektřinu spol. prostor u PRE pohybovaly ročně kolem 7.500 Kč, pouhou změnou dodavatele je možné počítat z úsporou cca 620 Kč. Navíc náš dům ušetří i za nadbytečný elektroměr na prádelnu a mandl, které léta už nikdo nepoužívá, a pouze se hradil paušální poplatek za pronájem instalovaného měřiče s nulovou spotřebou. Tento elektroměr „navíc“ byl v pátek dopoledne odmontován, což přinese další úsporu cca 900,- Kč ročně. Nová smlouva s Nano Energies je ke stažení zde.

Pokud už je řeč o úsporách, neměli bychom zapomenout na úklid v domě; ten až do února obstarává firma Voicetronics, s.r.o., a účtuje si za to měsíčně 4.124,- Kč. V minulosti byly na kvalitu provedeného úklidu četné stížnosti a odměna také nepatří k těm střídmým. Proto na základě velmi dobrých referencí od sousedního SVJ – Místecká 451 – máme v úmyslu od března najmout na úklid v domě firmu pana Mariana Mičiana, a to za předběžně dohodnutou měsíční odměnu 2.650 Kč (vč. DPH).

V této částce je zahrnuto:

1× týdně

  1. Zametení a mokré setření všech podlahových ploch ve společných prostorách domu, včetně schodišť a prostoru pod rohožkami,
  2. vytírání výtahu,
  3. vysypání krabice na letáky v prostoru poštovních schránek,
  4. úklid pod ocelovými rohožemi ve vstupních portálech,
  5. zametení venkovních vstupů a prostoru pod balkóny před garážemi,
  6. zametení okolo popelnic

2× za měsíc

  1. zametení a vytření sklepů,
  2. umytí prosklených dveří ve vstupech,

1× za měsíc

  1. Otření madel zábradlí, schránek, nástěnky, hydrantů a všech skříní  náležícím k domovnímu vybavení společných částí domu,
  2. ometení pavučin a světel

Umývání oken na chodbách bude prováděno a fakturováno zvlášť. A to dle požadavků SVJ. (Je předpoklad, že zevnitř budou okna umyta 2×  ročně a zvenku 1× ročně).

Tato firma je navíc pojištěna proti škodám, které mohou při úklidu vzniknout.

Got Something To Say:

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

Copyright © 2024. Powered by WordPress & Romangie Theme.