Trest pro vyděrače Mikuleckého je pravomocný

Lentilkový kmotr Jan Mikulecký neuspěl před odvolacím soudem s námitkou nepřípustnosti audionahrávky, která zachycovala jeho trestnou činnost. Odvolací Městský soud v Praze trest za korupci a vydírání pro bývalého radního za ODS definitivně potvrdil. Rozhodnutí SVJ získalo s využitím zákona o svobodném přístupu k informacím.

Mikulecký je tak pravomocně odsouzený za to, že před volbami vydíral manžela kandidátky konkurenční strany a pokusil se jej uplatit výměnou za to, že svoji kandidaturu stáhne. Bez zajímavosti však není, jaký zdroj chtěl pro uplácení použít. Odsouzený Mikulecký chtěl významně nadcenit zakázku vypsanou SVJ, kde je stále ještě předsedou výboru. Peníze pro korupci tak chtěl čerpat ze zdrojů SVJ, s nimiž jako předseda výboru má povinnost zacházet s péčí řádného hospodáře.

Platná legislativa nezakládá ani přes pravomocné odsouzení Mikuleckého pro takto závažný zločin překážku pro to být členem voleného orgánu SVJ (§ 1205 odst. 2 NOZ) a je jen na vlastnících bytů v domě Místecká 453, kdy se tohoto „podnikavce“ zbaví.

Případ v závěru roku 2017 přezkoumal i Nejvyšší soud, který dovolání Lentilkového kmotra odmítl jako zjevně neopodstatněné.

Got Something To Say:

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*

Copyright © 2024. Powered by WordPress & Romangie Theme.